4x4 Terenowiec opinie

Polecamy tu strony WWW, blogi i serwisy. Znasz dobrą stronę i chcesz się tym podzielić z innymi? Napisz!
Awatar użytkownika
Krzysztofor
Posty: 7
Rejestracja: 04 kwie 2020, 16:39

4x4 Terenowiec opinie

Post autor: Krzysztofor »

Za oknami coraz cieplej więc zacząłem myśleć o dodatkowym wyposażeniu mojego auta terenowego - głównie chciałbym doinwestować oświetlenie. Znalazłem sklep 4x4 Terenowiec specjalizujący się w akcesoriach do aut terenowych, ale wiadomo jak to przez internet - ciężko stwierdzić jakość produktu po zdjęciu. Czy korzystaliście może z tej strony i jak waszym zdaniem wypada jakość oświetlenia? Są to markowe produkty czy raczej chinczyki?

Awatar użytkownika
Eazy
Posty: 20
Rejestracja: 02 lut 2020, 17:50

Re: 4x4 Terenowiec opinie

Post autor: Eazy »

Jedyne sensowne oświetlenie jakie można w dzisiejszych czasach brać pod uwagę to LED. Same diody LED będą na 100% produkowane w Chinach, bo taki mamy rynek, praktycznie nikt nie produkuje diod w Europie... Możesz kupić nawet najdroższe oświetlenie, a jednak ta najmniejsza a zarazem najważniejsza część będzie Made in China :)

Awatar użytkownika
majes
Posty: 15
Rejestracja: 24 lut 2020, 9:28

Re: 4x4 Terenowiec opinie

Post autor: majes »

Przejrzałem panele led oferowane na tym sklepie i wypada to całkiem przyzwoicie - są modele wykonane ze stali nierdzewnej, z deklarowaną szczelnością IP67. Żywotność diody na poziomie 30 tys godzin to wartość jaką spotyka się u dobrych producentów.

Awatar użytkownika
Krzysztofor
Posty: 7
Rejestracja: 04 kwie 2020, 16:39

Re: 4x4 Terenowiec opinie

Post autor: Krzysztofor »

majes pisze:
16 kwie 2020, 14:00
Przejrzałem panele led oferowane na tym sklepie i wypada to całkiem przyzwoicie - są modele wykonane ze stali nierdzewnej, z deklarowaną szczelnością IP67. Żywotność diody na poziomie 30 tys godzin to wartość jaką spotyka się u dobrych producentów.
Dzięki za fachową opinię. A co z barwą światła - z tego co czytam podstawowy podział to: zimna, neutralna,ciepła. Czy barwa ma wpływ na żywotność lampy? Zależy mi na zakupie, który posłuży te kilka lat

Awatar użytkownika
majes
Posty: 15
Rejestracja: 24 lut 2020, 9:28

Re: 4x4 Terenowiec opinie

Post autor: majes »

Krzysztofor pisze:
19 kwie 2020, 20:56
Dzięki za fachową opinię. A co z barwą światła - z tego co czytam podstawowy podział to: zimna, neutralna,ciepła. Czy barwa ma wpływ na żywotność lampy? Zależy mi na zakupie, który posłuży te kilka lat
Barwa światła wg mojej wiedzy nie ma wpływu na żywotność panelu led, producenci deklarują tyle samo godzin dla różnych barw. Jeżeli masz tutaj solidną obudowę i wysokiej jakości diody to na pewno warto wziąć, pozostaje tylko kwestia ceny, na co możesz sobie pozwolić ;)

Awatar użytkownika
Pamelka
Posty: 492
Rejestracja: 08 lip 2019, 16:39

Re: 4x4 Terenowiec opinie

Post autor: Pamelka »

Kiedy już kupicie sobie takie auto, a jazda terenowa, off-road, stanie się Wasza pasją, na pewno przydadzą się Wam również wyciągarki samochodowe - niezastąpione, kiedy na przykład Wasze auto ugrzęźnie w błocie. Na stronie internetowej https://terenowiec.pl/pl/97-wyciagarki-samochodowe możecie sobie taką wyciągarkę w konkurencyjnej cenie zamówić wygodnie, bez wychodzenia z domu :) Polecam ;)

stalowka lamy z52 2

Awatar użytkownika
Krzysztofor
Posty: 7
Rejestracja: 04 kwie 2020, 16:39

Re: 4x4 Terenowiec opinie

Post autor: Krzysztofor »

Kupiłem i założyłem w końcu ledy - 2 lampy po 18 diod każda. Świecą mocno, powiedziałbym nawet, że ponad oczekiwania. Jak z wytrzymałością i trwałością okaże się, póki co pierwszy wypad przetrwały ;)

Awatar użytkownika
Eazy
Posty: 20
Rejestracja: 02 lut 2020, 17:50

Re: 4x4 Terenowiec opinie

Post autor: Eazy »

Krzysztofor pisze:
08 maja 2020, 17:05
Kupiłem i założyłem w końcu ledy - 2 lampy po 18 diod każda. Świecą mocno, powiedziałbym nawet, że ponad oczekiwania. Jak z wytrzymałością i trwałością okaże się, póki co pierwszy wypad przetrwały ;)
To dobrze że jesteś zadowolony z zakupu. A wiesz jaka jest moc pojedynczej diody? Wg opinii jakie słyszałem sens mają diody o mocy 1 Wata lub wiecej?

ODPOWIEDZ